Две фотографии од Буча, предградието на главниот град на Украина, Киев, кои се направени во период од приближно една година, станаа вирални на социјалните мрежи.

Првата фотографија прикажува дистописка сцена со запалени и напуштени тенкови, а втората прикажува целосно обновена улица без никакви траги од војната.

Овие фотографии прикажуваат локација на истата улица Вокзална. Руската воена активност во Буча беше фокусирана токму на оваа улица.

„Ќе обновиме, но никогаш нема да заборавиме“, пишува во една од објавите на Твитер која ги прикажува двете фотографии.