Припадниците на Министерството за внатрешни работи, Одделот за борба против корупција, УКП, по наредба на Специјалното одделение за сузбивање на корупцијата на Вишото јавно обвинителство во Нови Сад, ја уапсија Р.З.(63) поради постоење основи на сомнение дека сторила кривично дело злоупотреба на положбата одговорно лице.

Таа е осомничена дека во периодот од 2016 до 2018 година ги злоупотребила овластувањата како вработена во банка во Нови Сад и извршила повеќе безготовински трансакции на штета на клиентите на банката.

Таа си префрлала пари на себе и на своето семејство

Тие пари Р.З. потоа ги префрлила на нејзината тековна сметка и на тековните сметки на членовите на нејзиното семејство.

На овој начин се сомничи дека за себе и за други прибавила противправна имотна корист од 15.925.527 динари (околу 137.000 евра), за која сума ја оштетила банката.

На осомничената и е одредена мерка притвор до 48 часа и со кривична пријава ќе биде спроведена во надлежното обвинителство.