Вооружена престрелка се случила пред малку во близина на џамијата во Чаир, каде има зголемено полициско присуство.

Според информациите, две групи граѓани отвориле меѓусебно оган, по кој има повредени.

Две лица се повредени и пренесени во градската болница “Свети Наум Охридски”, а пред болницата има собрано поголема група луѓе.

Засега не се познати причините за нападот, ниту во каква состојба се наоѓаат повредените.

Очекувајте подетални информации наскоро. Настанот е неофицијален и се очекува повеќе информации од МВР.