Регионалниот ценатр за управување со кризи (РЦУК) Битола информира дека противпожарните служби гасат поажар кај ресторанот „Кисела Вода“. На терен е едно возило и со пет пожарникари.

До овој момент има пријавено дека има две човечки жртви. Интервенцијата е во тек, екипите се на терен.

Попладнево околу 17:30 избувна пожар кај ресторанот „Кисела Вода“ во Битола. РЦУК Битола информира дека на терен е едно противпожарно возило со пет пожарникари. До овој момент има пријавено дека има две човечки жртви.

Интервенцијата е во тек, екипите се на терен. Од Центарот за управување најавуваат повеќе информации подоцна во текот на ноќта.