Две лица над 60 годишна возраст попладнево се угушиле на место на кое извира кисела вода во близина на Битола, дознава ексклузивно 4news.mk

Според првичните информации лицата сакале да наполнат од изворот кисела вода но притоа тој испуштил одредени гасови кои ги угушил. Двете лица починале на самото место.

Претходно регионалниот Центар за управување со кризи Битола испрати конфузна информација во која пишуваше дека попладнево се интервенирало кај ресторанот Кисела Вода при што имало две жртви.

Според наши сознанија телата ќе бидат предадени на обдукција, а на местото на настанот немало никаква интервенција.