Големо невреме попладнево го зафати главниот град на Македонија. Невремето е проследено со силен ветер, дожд, како и наместа со град.

На скопското подрачје можат да се забележат и паднати дрва.

Силно невреме го зафати Чаир, голем дел од улиците се под вода. Според информациите од терен дел од нив се затворени и недостапни за сообраќај.

Слична е состојбата и во останати делови од Скопје, Илинденска е под вода, а сообраќајот се одвива отежнато.

Засега не се пренесени информации за штети, но очекуваме повеќе информации од надлежните институции во следните часови.

📸

📸

📸

📸

📸

📸