Денеска Владата ќе прогласи кризна состојба во енергетиката.

Како што јави ТВ 24, тие добиле потврдени информации дека на денеска закажаната владина седница, на дневен ред ќе биде и точката за прогласување на нова кризна состојба во енергетскиот сектор. Кризната состојба ќе стапи на сила на 1 ви септември кога треба да стапат на сила и владините мерки за штедење струја.

Ова нема да биде прв пат како се прогласува криза состојба во енергетиката, а потегот е со цел законски да се покрие државната помош за енергетските компании.