Свештеник во мантија вечерва излезе пред полицајците на протестот пред Собранието, на кој се случија инциденти, а имаше и повредени и приведени.

Како што се гледа на снимките објавени на социјалните мрежи, свештеникот, во придружба на десетина луѓе, безуспешно апелираше до полицајците да ослободат неколкумина млади демонстранти, кои претходно беа приведени.