Со оружје и со шишиња беа пречекани граѓаните кои маршираат против францускиот предлог веднаш по преминувањето под стоковната куќа „Мост“.

Група насилници од страната на плоштадот Скендер бег почна да фрла со шишиња кон демонстрантите, додека некои од нив се закануваа со пиштол во рака, објави Република.мк.

Со оружје и со шишиња беа пречекани граѓаните кои маршираат против францускиот предлог веднаш по преминувањето под стоковната куќа „Мост“.

Група насилници од страната на плоштадот Скендер бег почна да фрла со шишиња кон демонстрантите, додека некои од нив се закануваа со пиштол во рака, објави Република.мк.

Според ТВ 24, дошло и до физичка пресметка меѓу двете групи.