Расте вознемиреноста за исчезнувањето на 46-годишниот Албанец на Родос. Веќе 6 дена нема трага од албанскиот бизнисмен, татко на три малолетни деца.

Мобилниот телефон му е исклучен, а автомобилот му е пронајден напуштен на два километри од домот. Како што минуваат деновите, членовите на неговото семејство се загрижени за судбината на 46-годишниот од кого нема никаква трага.

Спасувачка екипа на социјалната служба „Сребрен аларм“ учествува во потрагата по изведувачот на градежните работи, во соработка со локалната полиција на Родос.

Според првиот човек на социјалната служба, Герасимос Куруклис, кој зборуваше за protothema.gr, тој ги остава отворени сите можности, додека не се исклучува можноста за кривично дело.

Според информациите, 46-годишниот Албанец во неделата попладне бил со група пријатели, а истиот ден вечерта требало да се сретне со клиент во хотелот.

Од извршената проверка на безбедносните камери било констатирано дека 46-годишниот маж се упатил кон овој реон.