Генералниот директор и претседател на Управниот одбор на Железници на РСМ Транспорт АД Скопје, Мубекир Палоши, починал изутрината, соопштија од политичката партија Алтернатива.

Палоши беше именуван за директор на Железници на РСМ Транспорт АД Скопје во декември лани по склучениот договор за влегување на Алтернатива во владината коалиција.

Палоши е роден во 1980 година во Скопје, каде дипломирал на Економскиот факултет за маркетинг и менаџмент