Телото на Дејан Плантак, кој исчезна во селото Срачинeц кај Вараждин, е пронајдено во каналот на хидроцентралата Вараждин.

Идентитетот на исчезнатиот млад човек го потврдија членовите на семејството.

Плантак исчезна на 26 септември, а неговиот автомобил беше пронајден три дена подоцна во каналот на хидроцентралата Вараждин.