Триесет и едногодишен маж загина во несреќа за време на изведување на градежни работи, која се случила вчера вечерта во хрватскиот град Осиек, извести локалната полиција од регион.

Несреќата се случила околу 18 часот и 30 минути, кога 31-годишен маж од Осиек при изведување градежни работи на покривот од куќата со глава ги допрел жиците од струјните одови на покривот и како последица на тоа смртно настрадал.

Сите околности на несреќата ќе бидат утврдени со истрага, информираат од полицијата.