Веста за смртта на Мери Тарасис на 42-годишна возраст предизвика тага на ракометното поле во соседна Грција.

42-годишната поранешна ракометарка од Атина долго време се бореше со ракот.

Таа е ќерка на фудбалерот ветеран и тренер на академијата на Панатинаикос, Костас Тарасис. Мери се занимавала со спорт уште од рана возраст.

Ракометот го избрала од школските години и играше во Коропи, Парадисос Амарусиу, ДИКЕА Неа Јонија, ГАС Каматеру и Атенаикос, додека беше тренер во младите оддели на Врилиси, Атенаикос, АЕК и Леонидас Агиои Анаргиро.

Мајката на 7-годишно девојче, Тараси водеше долга битка со ракот, но не успеа.