Во саботата, детето итно било пренесено во болницата Памбула со сериозни повреди здобиени од сечилата на косилката. Тригодишно момче од Австралија загинало кога го прегазила косилка што ја управувал неговиот татко.

Во саботата итно бил пренесен во болницата Памбула со сериозни повреди здобиени од сечилата на косилката. Тој починал во болница и покрај обидите за реанимација, пишува DailyMail.

– Таткото тргнал во рикверц. Не го видел синот, изјавил портпаролот на локалната полиција.

Тешко дека полицијата ќе поднесе пријава против таткото, но се бара да го истражи целиот случај за да поднесе пријава до судскиот совет.

– За жал, не можеме ништо да направиме таткото да се чувствува подобро – додаваат од полицијата.