Тело на непознато машко лице е пронајдено утрово во Дунав кај Ада Хуја, а се сомнежите седека се работи за Матеј Периш од Сплит.

-Ја чекавме веста, ја чекавме вистината и таа вистина испадна таква каква што е, болна, ништо, тешка“, изјави Ненад Перис за ХРТ откако српското МВР го информирало облеката на телото на мажот најдено во водите, одговара со облеката која ја носел неговиот син кој исчезна на 30 декември 2021 година.

Резултатите од обдукцијата може да бидат објавени во текот на вечерта.

-Како што кажав, морам да бидам подготвен на сето ова. Можеби некому му е чудно, но колку и да е болно и тешко, а верувајте дека е страшно тешко, треба да имате надеж. Мојата вера ме учи дека таа надеж секогаш постои.

Иако се случи разделбата, надежта дека повторно ќе се сретнеме никогаш нема да престане, рече Ненад Периш и им се заблагодари на сите што помогнаа да се открие вистината.

Тој во интервју за РТЛ додаде: „Матеј ја заврши својата приказна на оваа земја“.

-Мораме да ги направиме тие формалности. Матеј е тука со мене и секогаш ќе биде. Да, пет месеци подоцна.

Што ми кажа ќерка ми: „Тато оди земи го Матеј, донеси го дома. Ќе го направам тоа за овие два-три дена. Тој е со нас и секогаш ќе биде со нас, вели потресениот Ненад Периш во интервју за ХРТ.