Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ од Велес, Игор Здравковски на својот ФБ профил напиша статус кој вечерва вирално се шири на социјалните мрежи. Статусот е всушност упатен кон пратеникот на СДСМ од Велес, Ненад Коциќ, кој за време на собрабиската седница при една реплика го прозвал Здравковски со тврдење дека пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ имал бугарски пасош.

За одговорот на Здравковски се чини дека не треба да се трошат многу зборови:

Абре ѓубре расипано, олицетворение на гнојот и црното под ноктите…

Идиот и дебил како тебе втор не се раѓа!

Идиот како тебе дури и земјата не знам како го трпи!

Сакаше да бидеш градоначалник изгуби како никој досега! Сакаше да бидеш претставник на народот, а дома, во комшии и сегде низ градот изгуби!

Кажи бе изроду еднаш машки кој има бугарски пасош, не да се криеш зад говорницата мамицата твоја!

Биди маж, биди достоен, биди Македонец а не како лингур да се криеш зад имунитетот!

Торлак, над торлаците, гангрено бедна дебилна…

Биди еднаш велешанец, оти ние велешаните сме потомци на Гемиџиите, а не дрво без корен како тебе ќутук еден, изрод еден!

Ненад Коциќ- СДСМ