Возачот на автомобил, кој преминал во спротивен правец, предизвика смрт на три лица на мотоцикли во местото Лерида во Каталонија.

Во несреќата загинаа тројца патници на два мотоцикли, додека лицата што се наоѓале во автомобилот се повредени.

Настрадаа возач на мотоцикл и патник од другиот мотоцикл, додека возачот на автомобилот е во тешка состојба и е префрлен во болницата Арнау де Виланова во Лерида.

Патот бил затворен во двете насоки, а службите од брза помош се активирани за да им помогнат на настраданите и тоа пет возила за бирз помош ио седум пожарникари.

Според податоците од каталонските врасти, 121 лица го изгубиле животот во сообраќајнинесрени на каталонската меѓународна патна мрежа годинава, од кои дури 32 се мотоциклисти.