12-годишното девојче смртно настрада во грчкиот град Калитеа, каде денеска попладне беше прегазено од автомобил и смртно повредено на спојот на улиците Тесеос и Спарта. Здравствената состојба на девојчето од првиот момент се сметаше за многу сериозна.

Брза помош на ЕКАБ излегла на местото на настанот и со тешка повреда на мозокот ја однела во Општата болница. Лекарите го примилие 12-годишното девојче и цел час се обидувале да ја одржат во живот, но не успеале. Несреќната 12-годишна девојка им подлегна на многу тешките повреди.

„Шокиран сум, навистина. Семејството имаше три деца, не ми се верува“, раскажува сосед на семејството за protothema.gr, додека друг сосед известува: „Малото девојче најверојатно се обидело да го помине преминот и се занесло. Тоа е точка на „стапица“ и бара внимание“.

Според близок роднина на семејството, кој зборувал за protothema.gr, родителите се во лоша психолошка состојба. „Татко и мајка не знаат каде се наоѓаат, пропаднаа. Истрчаа право во болница и таму дознаа дека нивното дете е мртво“.

32-годишниот возач на возилото е приведен и на релевантни тестови да се утврди дали во моментот на несреќата бил под дејство на алкохол или други супстанци. Подоцна се дозна дека резултатот е негативен.