Дрзок возач на „ауди“ е снимен како дивее на Ибарската магистрала и крајно опасно претекнува колона возила.

Како што може да се забележи на Инстаграм профилот 192_rs, возачот на луксузната лимузина почнал да престигнува на делот од патот каде што е дозволено, односно преку прекинатата линија, но тоа го направил во лош момент и многу небезбедно.

Имено, тој буквално излета од колоната во која се движеше и со полн гас тргна да ги претекне бројните возила пред себе. Во еден момент го пресретна друго возило од спротивна насока, па брзо се врати во својот правец, но за малку беше избегната сериозна сообраќајна несреќа.

Ибарската магистрала со децении е позната по многу тешки несреќи во кои загинаа голем број луѓе, а многу честа причина е неправилно и небезбедно престигнување.