Не е тешко да се биде фин! Меѓутоа, во денешно време кога сите брзаат, дури и кога не брзаат, гестовите на љубезност не се толку чести, па речиси секоја таква постапка дури и не збунува. Не е важно дали сте во Србија, Германија или трета земја…

Еден Србин во Германија доживеа токму таква ситуација. Сакаше да купи неколку чоколади за да ги однесе дома, а потоа доживеа шок – сепак пријатен.

„Во Германија, во супермаркетот, во редот пред мене беше мајка со две деца и количка полна со роба. Имав неколку чоколади во раката, сакав да ги однесам во Србија“, рекол мажот во објава на Твитер.

Додека го чекал својот ред следело изненадување:

„Во еден момент таа се врти и ми дава знак да поминам пред неа, бидејќи имам само неколку работи. Застанав, не знам што да одговорам. Збунето“.

И уште еднаш: Не е тешко да се биде фин!