Советникот од советничката листа на коалицијата на СДСМ Мартин Захариев, поднесе оставка на функцијата, поради вработување во странство, пренесе Kumanovonews.

По предлог на Комисијата за мандатни прашања денеска Советот ја прифати оставката на Захариев и со тоа му престанува мандатот.

На наредната седница ќе биде верификуван мандатот на новиот советник, кој е следен на листата на колаицијата. Тоа е Миле Андоновски од Партијата на пензионерите, кој беше советник во предходниот состав.