19-годишна девојка се бори за живот по сообраќајна несреќа на Закинтос. Несреќната девојка се здобила со тешки повреди на главата и со хеликоптер е пренесена во болница во Ахаја.

Девојката, кој беше тешко повредена во сообраќајна несреќа, со хеликоптер на воздухопловните сили интубирана е пренесена во Ахаја, поточно во Универзитетската болница во Патра.

Според информациите на tempo24.news, младата девојка првично била хоспитализирана во општата болница на Закинтос, но нејзината состојба била толку сериозна што било оценето дека е неопходно итно да се пренесе.

Таа ќе биде примена на Одделот за интензивна нега на Универзитетската болница во Патрас, бидејќи се соочува со тешки повреди на главата и мозокот.