55-годишниот Ричард Шефилд загина трагично во САД кога падна по неконтролиран лет со падобран пред почетокот на натпреварот во американски фудбал во средно училиште во Тенеси.

Очевидци го снимиле, всушност, моментот на падот на 55-годишникот кој се чини дека излегува од контрола.

На видеото се слушаат гледачи како врескаат во агонија додека сфаќаат дека животот на падобранецот е во опасност.

Шефилд беше дел од тимот падобранци кои традиционално ги забавуваа гледачите со своите летови пред натпреварите и имаше повеќе од 1.500 „скокања“ на своето CV.

Екипата на 55-годишникот соопшти дека не е пронајдено ништо чудно со неговиот пад или со неговиот падобран кој, како што тврдат нејзините членови, се отворил без никакво вонредно дејство.

Откако паднал на земја, 55-годишникот бил пренесен во болница каде и починал. Шефилд наполни 38 години брачен живот и имаше деца и внуци. Едно нешто што го сакаше татко ми е брзината и вака заврши“, напишал во збогувањето синот на несреќниот 55-годишник.