Од почетокот на септември на социјалната мрежа Твитер кружат видеа од мајки и татковци кои веќе не знаат како да ги принудуваат децата да одат на училиште, но еден „принуден“ начин на одведување на дете на училиште станува се почест.

На видеото објавено на споменатата мрежа, мајката ја „носи“ својата ќерка на училиште држејќи ја за рачките од ранецот и влечејќи ја низ улица до образовната институција.

„Оптимизам, се гледа“, „Некој не сака баш да оди на училиште“, „Некој е навистина заинтересиран“, „Вака сум кога ќе почнам на факултет“, „Ова е борба секое утро“, се само дел од коментарите на социјалните мрежи.