Свадбите колку можат да бидат убави и весели, толку можат да бидат смешни и тажни. Прочитајте какви случки на свадби има во соседството.

Авантурите од свадбите кои можат да се видат само на филмови, означуваат барем една прослава во Чачак, градот на Морава и неговата околина.

Со години во Чачак се раскажува како невестата побегнала од свадбата со тапанар од бендот што ги забавувал гостите. Потоа гром удрил во ресторан каде имало свадба и ги растерало свадбарите, а и како полицијата морала да ги раздвои скараните сватови и да уапси триесетина луѓе …

Но, сигурно ќе остане запаметен настанот, кој може да се класифицира во рубриката „За неверување“, кога младоженецот ја нашол својата невеста и кумот на свадбената веселба во многу блиски односи. Вознемирен младоженецот им се обратил на свадбарите во еден од рестораните во Чачак.

– Драги гости, ве молиме вратете ги вашите подароци и одете дома,  невестата побегна од свадба, за кумот, кој штотуку не венча!

– Свадбата помина според планот. Венчавањето заврши. Невестата отиде во својата соба да се пресоблече. Бидејќи поминало долго, младоженецот отишол да ја бара. Кога ја отворил вратата од собата, имал што да види. Неговиот избран кум лежел со невестата на креветот. Беа, во најмала рака, многу блиски – изјавил тогаш еден од гостите на свадбата.

– Младоженецот потоа ги избркал двајцата од ресторанот, а потоа им се обратил на сватовите и ги замолил да си одат дома… Така забавата завршила… Несреќните домаќини сепак морале да ги платат сите трошоци во ресторанот , иако вечерата не била послужена …

За чудо, без збор, гостите си аминале и го оставиле овој Чачанец да тагува по својата избраничка.

Често се случува на свадби младоженците да се караат, најмногу за музика. Најжестоката тепачка се случила кога биле приведени дури триесет лица, меѓу кои и десетина жени. Не е редок случајот младоженецот поради прекумерно пијанство да не ја дочека со радост свадбената веселба, а во последно време тоа се случува и со невестите …