Марко Осмакчиќ на 9 јуни го напушти реалното шоу „Задруга“ затоа што наводно починал неговиот татко Фрањо. Тогаш во Шимановци дошол маж да го земе Марко, кој не се претставил, туку со себе носел посмртница со сите информации за смртта на таткото на Марко, пишува Пинк.рс.

По ријалити учесникот, во четвртокот на 9 јуни наутро во Шимановци дошол непознат маж, кој ја известил продукцијата за смртта на таткото на учесникот во реалното шоу „Задруга“ и имал посмртница. Оттогаш никој од семејството Осмакчиќ не одговара на повиците и пораките на Пинк.

Како што објавија од Пинк, доколку се покаже дека семејството Осмакчиќ ја лажирало смртта на Фрањо, затворската казна е од 6 месеци до 10 години.