Шокирана 19-годишна девојка ријавила дека била жртва на сил ување од двајца кипарски полицајци во Полициска станица во Омонија.

Инцидентот за кој пишиуваат грчките и кипарските медиуми, се случил вчера наутро во полициска станица. Како ако што се пожалила девојката, двајцата полицајци ја однеле во соба и ја си лувале.

Инцидентот кој е шокантен и кој го сметаат за крајно сериозен, го истражуваат службениците на службата за внатрешни работи и двајцата полицајци се приведени и им се врши испитување.

Што велат полицајците?

Полицијата од своја страна тврди дека тоа што се случило било направено со нејзина согласност.

Поточно, по завршувањето на нивната смена, таа сама се појавила во полициска станица и еден од полицајците закажал состанок со неа. И додека со својот автомобил си оделе дома, сек суалниот чин се случил во возилото со еден од полицајците.

Всушност, тие се потпираат на докази од камерите.