Денешниот датум 8 август има многу моќно значење. На овој ден енергијата со висока фреквенција се доставува во нашите тела, што ни овозможува да го разбудиме нашиот вистински потенцијал, да ги излечиме нашите срца и да шириме духовна мудрост. Енергијата на порталот Лавовска порта е моќна и е таму за да го прослави повторното раѓање и враќањето на нашата духовна енергија.

Порталот Лавовска порта се активира со издигнувањето на ѕвездата Сириус, тоа се случува од јули до средината на август, меѓутоа, важноста на нумеролошката низа 8-8 и Сонцето да достигне половина пат во овој момент (врвот на енергијата на Лавот), направи 08.08 да биде денот кога го славиме порталот.

Сириус се смета за наше духовно сонце, така што излегувањето и враќањето на Сириус древните астролози го гледале како повторно раѓање на нашата духовна енергија и духовната енергија на планетите.

Додека нашето земно Сонце го осветлува нашиот физички свет, што е илузија, нашето духовно сонце ја осветлува вистината на нашата безвременска душа.

Древните луѓе биле многу прилагодени на ѕвездата Сирус, верувајќи дека таа е порта кон рајот и дом на повисоките вибрациони суштества. Тие верувале дека енергијата на Сириус носи високо напредна мудрост што можеме да ја искористиме секогаш кога Сириус е силен на небото.

Додека нашето Сонце е одговорно за зрачењето на живот до нашите физички тела, Сириус е одговорен за зрачењето на живот кон нашите духовни тела. Ова е причината зошто отворањето портали може да донесе будење и да ја подигне нашата свест на нови височини.

Нумеролошката низа 8-8 покажува дека е неопходно да се подготвиме за позитивни настани. Симболизира рамнотежа и внатрешна стабилност.

Во нумерологијата таа претставува бесконечност и активирање на ДНК, што ни овозможува да ја земеме оваа енергија на Сириус и да ја канализираме во самото јадро на нашето битие. Можеме и да ја отклучиме и подобриме меморијата на нашите клетки, овозможувајќи ни да внесеме повеќе исцелување, мир и љубов во нашето битие.

Бројот 8 ја претставува и бесконечноста – бесконечната душа во која сме и бесконечното патување на кое се наоѓаме.

Енергијата на порталот Лавовска порта е моќна, но тука е да ја искористиме, да го прославиме повторното раѓање и враќањето на нашата духовна енергија. Можете да ја користите за да ги повикате сите делови од вашиот дух за кои сметате дека се изгубени или скриени на патот. Можете да го користите порталот за да ја обновите вашата енергија и да се чувствувате добро во вашето тело.

Порталот ја активира срцевата чакра, старите, па дури и сегашните срцеви рани можат да излезат на површина за да заздрават. Можеби конечно ќе се чувствуваме ослободени од каква било жалост или тага што ви тежеше на срцето.

Ја активира и чакрата на третото око. Може да се чувствувате поинтуитивно или да научите нешто ново за начинот на кој ни зборува нашата интуиција. Нашата интуиција веројатно ќе биде силна.