Паника предизвикаа жителите на грчкото населено место Халкида кои на високите температури уживаа во капење на централна плажа во околината, откако наеднаш се нашле како пливаат заедно со, верувале илие не, стадо диви свињи.

Парадоксалниот инцидент во Халкида веднаш ги мобилизираше локалните власти бидејќи можеше да стане непријатен и за капачите и за дивите свињи.

Веднаш се мобилизирани институциите на пристаништето на Халкида со цел да се отстрани стадото диви животни од морето.

– Всушност, според информациите на evima.gr, на местото на настанот излегла противпожарната служба за да ги отстрани. Сепак, тоа не беше можно бидејќи дивите свињи избегаа, бидејќи беа … многу добри пливачи, пишуваат грчките медиуми.