Зоран Марјановиќ заплака пред судницата неколку минути пред да биде прогласен за виновен за убиството на сопругата на пејачката Јелена Марјановиќ, по повеќе од две години судење.

Зоран пред судницата беше прегрнат од синот Урош и неговиот брат Милош.

Неговата партнерка Зорица Зока беше исфрлена од судницата за време на изрекувањето на пресудата.

Таа рече дека Зоран добро се однесувал по изрекувањето на пресудата.

Ги прашав што мислеа вештаците на обвинителството, тие не се вештаци од одбраната. Вештаците на обвинителството недвосмислено утврдија дека Зоран нема врска со ова. Зоран витешки реагираше на пресудата. Зоран е невин, како можеше поинаку да реагира. Ќе ја добие својата правда, веројатно веќе во жалбената постапка – бесно изјави Зорица за Информер.

Марјановиќ времето пред пресудата го помина во кафуле, каде се однесуваше ладно и опуштено.

Високиот суд во Белград денеска донесе пресуда со која Зоран Марјановиќ беше прогласен за виновен за убиство на неговата сопруга и пејачка Јелена Марјановиќ.

Марјановиќ е осуден на 40 години затвор и веднаш ќе биде спроведен во Централниот затвор. Во спротивно, доколку пресудата стане правосилна, тој најверојатно ќе биде затворен до крајот на животот.

Адвокатот Никола Думниќ по пресудата дека Зоран Марјановиќ е виновен за убиство на сопругата Јелена изјави дека таа е скандалозна.

📸

📸

📸

📸

📸