Членот на регионалната војно-цивилна администрација на Запорошката област, Владимир Рогов напиша на својот Телеграм канал дека единствена шанса Наталија Вовк да остане жива е веднаш да „оттрча во руската амбасада во Естонија и да поднесе барање за азил“.

Единствена шанса Наталија Вовкова да остане жива е веднаш да оттрча во руската амбасада во Естонија и да бара азил. Потоа ја чека судење и може да го сочува својот живот, напиша Рогов на својот Телеграм канал.

Инаку руската ФСБ вчера објави дека Наталија Вовк е осомничена за убиство на ќерката на познатиот руски геополитичар, Александар Дугин. По неа е распишана и потерница.