Рада Манојловиќ многу работи, и често настапува во безброј ноќни клубови и локали , а со тоа неизбежно е понекогаш да дојде и до непријатни ситуации на нејзините настапи.

Имено, долгоногата пејачка на еден од своите последни настапи имаше проблем кој лесно можеше да ескалира. Рада во тој момент сепак остана смирена и приземна, па целата ситуација ја заврти на шега.

Во ноќниот клуб каде што таа пееше, како по навика, се појави во ултракусо мини фустанче, глетка која ги воодушеви машките во публиката. Особено беа среќни оние во првите редови под бината, која беше прилично над нив издигната, па тие од првиот ред на гледалиштето можеа да видат што носи пејачката под здолништето.

Раскошната фолкерка им ги наполни очите со „влажни погледи“, а тие со очи ширум отворени гледаа како маѓепсани во отвореното подножје на нејзиното меѓуножје.

Но сречните погледи како да не им беа доволни, па во еден момент едно момче се обиде пејачката да ја допре. Но, Рада навреме реагираше и момчето шеговито го искара мафтајќи со показалецот.

„Нема допирање, нема допирање на бина…“ – му покажа Рада со прстот, откажувајќи го од намерата, додека сето тоа го снимила камерата од мобилниот на некој друг од гостите, па клипчето бргу се најде на социјалните мрежи и во медиумите!