Уапсен е масовниот убиец Урош Блажиќ кој синоќа уби осум и рани 13 лица, дознава „Блиц“.

По осум часа со интензивна акција на српската полиција која со сите расположливи сили цела ноќ беше на теренот убиецот е пронајден во Вињиште кај Крагуевац.

Како што дознаваме, тој се криел кај роднина.