Семејството потврди дека Ана (27) е пронајдена и дека за сè е пријавено во полиција. Во меѓувреме, нејзините информации беа отстранети и од веб-страницата nestali.hr.

Пронајдена е Ана Криштиќ (27) која исчезна пред два дена во Загреб, потврди нејзиното семејство за Вечерњи лист. Додаваат дека за сè ја известиле полицијата.

Да потсетиме, во неделата Јавното обвинителство на Загреб го забележа исчезнувањето на девојчето родено 1996 година во Имотски.

Според тогаш објавените информации, Ана е висока 170 сантиметри, со кафена коса и кафени очи, а во моментот на исчезнувањето носела црна јакна, бел дуксер со качулка, бели тренерки сиво- бели патики.

Нејзините информации беа отстранети и од веб-страницата Nestali.hr.