Денеска ќе се одиграат првите натпревари на Европското првенство во групите во Скопје и Подгорица.

Уште не почнати натпреварите, во Подгорица се појави првиот проблем, кој беше предизвикан од дождот, пишувА „ЦДМ“.

Тој направи проблем на кровот на „Морача“, па црногорските медиуми објавија фотографија како и претседателот на федерацијата, Петар Каписода се „фати за метла“ и помага да се реши проблемот.

Мечот меѓу Црна Гора и Шпанија започнува од 18:00 часот, па ќе видиме дали проблемот ќе биде решен дотогаш.