Непознато лице околу 18 часот се јавило во полиција и пријавило дека со автоматска пушка и бомба ќе дојде во електротехничкото училиште „Стари Град“во Белград, дознава „Блиц“.

Наставата веднаш била прекината, а училиштето е евакуирано. Полицијата утврдила дека анонимната пријава е лажна.

Се работи на откривање на лицето кое ја испратило лажната пријава.