По кратко и тешко боледување почина долгогодишниот новинар и уредник Венко Кричевски, роден 1957 година. Најголем дел од кариерата помина во дневниот весник Вечер, а има работено и за повеќе други весници и списанија.

Погребот ќе биде извршен утре во 11 часот на градските гробишта Бутел во Скопје.