Мостарското здружение „Нешто повеќе“ преку социјалните мрежи објави дека починала заменик извршната директорка на ова здружение, Сања Ѓермановиќ Бундало (50). Сања беше една од првите активистки на НВО во градот на Неретва.

„Со тажно срце објавуваме дека нашата драга Сања почина по кратко боледување. Трагата што таа ја остави на сите што ја запознаа остана силна и неизбришлива“, велат тие.

„Тешко е да се помириме со сознанието дека ја нема, дека нема да не гушка сите секогаш кога ќе се видиме, дека нема да ја гали секоја мачка и секое куче што ќе го види, дека нема да ја осветли секоја соба во која ќе се појави со нејзината насмевка, дека повеќе нема да биде полна со ентузијазам објаснувајќи какви цвеќиња засадила сега и како ја уредила градината.

Дека нема да не учи за нови работи и да не убедува дека се е можно ако човек навистина сака да го постигне тоа и ако верува во себе и во другите“, додаваат од здружението.

На крајот порачаа: „Сања, ти благодариме за се што сподели со нас во текот на животот, а „Нешто повеќе“ на семејството му посакува искрено сочувство“.