Осум пратеници од опозицијата чекаат да влезат во владејачкото мнозинство, изјави денеска пратеникот Павле Трајанов по лидерската средба.

– Се отвори темата за предвремени избори, доколку не обезбедиме единство за сите овие важни прашања и државата не движиме напред, можеби оваа тема логично ќе се наметне до партиите коишто се за промена на Уставот, доколку добијат поддршка тоа ќе можат и да го направат, изјави Трајанов во врска со темата предвремени парламентарни.