Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека поради технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, на ден 13.10.2022 година (четврток), без електрична енергија ќе останат следните корисници:

-09:00 до 14:30 часот, корисниците од дел од ул. Иван Цанкар во Општина Карпош.

По интервенциите, корисниците повторно ќе добијат струја.