Марко Б. ја убил со давање својата двегодишна ќерка во сад со вода во Вршац, а потоа се самоубил, а сега на површина испливуваат деталите кои му претходеле на злосторството.

Мајката на детето го пријавила сопругот за семејно насилство и тоа била причината да покрене развод. Трагедијата се случила денеска после 14.00 часот, а полицијата истражувала до 19.00 часот.

Според првичните информации, таткото и мајката на убиеното дете биле во процес на развод, а Центарот за социјална работа и покрај противењето на мајката одлучил таткото да го гледа детето.

Таа денеска во полиција пријавила дека сопругот ѝ испратил порака во која најавува дека ќе се убие себеси и детето.

Телата на таткото и ќерката биле однесени нешто пред 19 часот, а на самото место очевидци биле сведоци на шокантната сцена.

– Мајката на детето седеше на скалите и врескаше: „Пуштете ме си го видам детето!“ – велат очевидци.

Инаку, таа го пријавила Марко за семејно насилство и тоа била главната причина што сакала да се разведе од него.