Четириесетгодишен полицаец од областа Евританија во централна Грција, кој служел во Управата за безбедност на Западна Атика, бил пронајден мртов во провалија кај мостот Татарна, познат и како „Татарна дупка“.

Полицаецот бил пронајден во дупка длабока 65 метри во Евританија. Тој оставил рачно напишано писмо во кое пишувало дека тој одлучил да стави крај на својот живот, без притоа да се образложат причините што го довеле до оваа одлука.

Понатаму, преку писмото, која е во рацете на надлежните, се простува од своите роднини, а на свој роднина остава инструкции како да му помогне на семејството.

Неговиот автомобил бил пронајден во петокот попладне на неколку метри од провалијата, а внатре бил и неговиот мобилен телефон. Напуштајќи го своето село Трипотамос Аграфон, тој рекол дека оди стави гориво во автомобилот, но никогаш не се вратил.

Во темната бездна длабока 65 метри, се спуштиче спасувачи од планинарскиот тим за пребарување и спасување од Ламија.

– Само обидот да се симнете во „Татарната дупка“ е ужасно тешко, бидејќи ѕидовите се мазни и влажни. Кога треба да лоцирате и извлечете тело, работите стануваат уште потешки. Но, и покрај страшните потешкотии со кои се соочиле луѓето, успеале да го извлечат телото на несреќниот полицаец кој бил пронајден на длабочина од 65 метри, јавуваат медиумите.

📸

📸