Кип Конфорти води компанија за испорака на пакети во Пенсилванија, САД, создавајќи навика да вработува млади вработени, дури и средношколци, со скратено работно време. Но, последниве месеци вработува постари луѓе, дури и 70-годишници.

Изјавува дека му е доста од помладите бидејќи, како што вели, наоѓаат секакви изговори во текот на работното време. Тие обично пристигнуваат доцна на работа, прават чести телефонски повици од канцеларија за лични работи и поминуваат повеќе време на социјалните мрежи отколку да разговараат со клиентите.

За претприемачот Кип Конфорти, вработувањето на постари работници имаше импресивни резултати. „Тие би можеле да ја започнат смената во 9 часот наутро и да бидат на работа десет минути порано. Тоа за нив значи „работна етика“, посочува тој.

Како што се коментира во написот „Волстрит журнал“, работниците на возраст од 55 и повеќе години биле многу барани во компаниите во последните месеци.

Во минатомесечното истражување на Wall Street Journal-NORC за вредностите на Американците, три четвртини од оние на возраст од 65 години и постари рекоа дека напорната работа не им е проблем.

Врз основа на резултатите од истражувањето, луѓето на возраст од 55 години и постари сега се најбрзо растечкиот сегмент од работната сила во САД. Демографските промени може да дадат разумно објаснување за овој тренд. Луѓето живеат подолго и имаат помалку деца.

Освен тоа, некои пензионери немаат друг избор освен да работат за да врзат крај со крај поради зголемената инфлација.

Сепак, некои бизниси бараат да вработат постари луѓе со премисата дека нивните години се голема предност. „Има многу смисла да се ангажираат искусни работници бидејќи тие се гаранција за стабилност“, вели Хедер Тинсли-Фикс, виш советник за правата на работодавачите во Американската федерација на пензионери (ААРП).

KinderCare Learning Cents Inc., која управува со повеќе од 1.500 установи за згрижување деца, потпиша договор минатиот август за да го зголеми вработувањето во услови на голем недостиг на работници за згрижување деца. Оттука, тој беше упатен до работници постари од 50 години.

„За помалку од една година, KinderCare откри дека овој потег се исплател“, вели Тревис Тротман, директор за стекнување таленти на компанијата. „Постои подготвеност од оваа возрасна група да работи утринска смена или да работи колку што е потребно“, додава Тротман.

„Во 2021 година, глобалната фирма за персонал ManpowerGroup Inc. започна програма за регрутирање зрели работници како одговор на загриженоста на своите клиенти за недостиг на работна сила“, вели Корел Мекдауел. 69-годишната Американка, иако се пензионираше, повторно се приклучи на компанијата во која работеше и ја водеше иницијативата за регрутирање „зрели работници“, коментира американското издание.