Медицинската сестра Аурона Пелај од Косово која вчера тепаше стара жена во дом за стари лица беше приведена од полицијата, по што објави статус на Фејсбук.

„Здраво, јас се викам Аурона Пелај, полицијат ами дозволи да го напишам ова писмо и јавно да се извинам за грозниот потег што го направив вчера. Сите прават грешки. Му се извинувам на семјството и на сите Албанци“, напиша Пелај.

Старата жена беше малтретирана од Пелај и уште неколку медицински сестри и видеото беше објавено на социјалните мрежи.