Министерството за образование и наука (МОН) ги објави листите со примени студенти во државните студентски домови кои поднесоа приговор до 12 септември.

Списоците со примени студенти можат да се видат на следните линкови:

 СПИСОК НА ПРИМЕНИ СТУДЕНТИ ВО СТИВ НАУМОВ 3 ЗГРАДА, КОИ СЕ ОСЛОБОДУВААТ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ( ПО ПРИГОВОР)

 СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ СЕ ПРИМЕНИ ВО ДСД ПЕЛАГОНИЈА , КОИ СЕ ОСЛОБОДУВААТ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА (ПО ПРИГОВОР )

 СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ СЕ СМЕСТУВААТ ВО ДСД ПЕЛАГОНИЈА (ПО ПРИГОВОР )

 СПИСОК НА ПРИМЕНИ СТУДЕНТИ ВО ДСД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ КОИ СЕ ОСЛОБОДУВААТ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ( ПО ПРИГОВОР)

До овој момент МОН не ги објави списоците со примени студенти-бруцоши, кои аплицираа за сместување заклучно до 16 септември. Иако во Конкурост беше предвидено дека резултатите ќе бидат објавени на 30 септември, во петокот, денеска -три дена подоцна студентите-бруцоши сѐ уште немаат информација за тоа дали се примени во некој од државните студентски домови, и покрај тоа што денес го имаа првиот академски час.