Александар Аврамов, момчето на Мирјана Стојадиновиќ, која загина во сообраќајна несреќа што се случи кај Шимановац, за Курир.рс изјави дека откако дознала дека таа починала, се чувствува како да се распаѓа на парчиња.

„Се распаѓам. Требаше заедно да одиме во викендицата што ја имаме во Обрез и се разделивме околу осум часот, за да го опремиме славјето на Свети Никола во лето, но таа замина пред мене. Ја замолив да почека да одиме заедно, бидејќи имав некои обврски во банка, но таа сакаше да купи се што и треба и рече дека ќе ме чека“, рече тој и додаде:

„Кога дојдов, неа ја немаше. На редовниот пат се работеше на некој асфалт и таа заобиколила кон Прахово, и таму загинала“.

Дечкото на Мирјана изјави дека тие биле во врска една година.

„Таа е мојот живот. Пред тоа го изгубив синот, а сега и неа! Таа беше моја сила, а јас нејзина“, вели неутешниот Александар и продолжува:

„Отидов на местото каде што почина, а претходно бев во Институтот за судска медицина во Нови Сад“.

Тој рече дека од таткото на Мирјана слушнал дека ја изгубил саканата.

Да потсетиме, Мирјана Стојановиќ, мис на фотогеничност и финалистка на изборот за Мис на Србија во 2007 година, трагично го загуби животот во сообраќајна несреќа што се случи вчераутро, на 20 мај, на патот Прхово – Шимановац.