Грчкиот манекен Христос Кутелас го издиша својот последен здив, оставајќи ги во тага роднините и пријателите. Веста за неговата смрт преку Фејсбук ја соопшти братот близнак на манекенот, Никос, со потресна објава. Извештаите укажуваат дека неговата смрт се должи на срцев удар.

Никос Кутелас за смртта на својот брат напиша:

„Драг мој брате, мојата болка е неопислива. Душата ми се распарчи, очите не престанаа да плачат откако те видов мртов, секогаш бев покрај тебе! Бевме неразделни од мајчината утроба, на иста трпеза во радост и тага заедно, сега зошто? Зошто; Зошто; Зошто; Зошто да се ​​разделиме??? Мојот ум не може да го прифати тоа!!! Биди во рајот и внимавај на сите нас со твојата прекрасна насмевка, давајќи им смисла на нашите животи. Те сакам брате мој!“