Поранешниот руски олигарх, критичар на Путин и некогаш најбогат човек во Русија, Михаил Ходорковски, објави фотографија на Твитер за која вели дека покажува свештеници на Руската православна црква како ја благословуваат интерконтинентална балистичка ракета наречена Сатана.

„Мислам дека никогаш нема да видите ништо почудно. Водачите на Руската православна црква ја благословуваат ракетата наречена Сатана“, напиша тој во објавата.