Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени на нафтените деривати кои ќе важат од полноќ.

Како што истакна Марко Бислимовски цената на дизелот ќе се зголеми за половина денар. Бензините пак ќе поевтинат за 1,50 денари.

Во текот на денот се очекува да излезе официјалното соопштение со цените на нафтените деривати.